söndag 17 november 2013

"Se på världen med nyfikna ögon", och Ta ingen skit!Godkväll min käre webbdagbok och mina kära "Betty" läsare!

Tanken med denna blogg var att jag skulle få användning utav min "journalistiska sida".
Att få skriva och "tycka till" om saker, det är mer eller mindre sagt jag.
Jag arbetade extra som frilansande nöjesreporter i mina yngre dagar och trivdes som "handen i handsken".

Jag ville att bloggen skulle förespråka en sorts "kulturell anda" och att jag skulle gå iväg på olika kulturella event eller händelser runtomkring, men det hanns aldrig riktigt med i "Bettys bergochdalbana".

Nåväl, skriver och "tycker till" det gör jag ändå.
Bloggen formas efter mig och då går det inte att skriva om en sak, utan om "tusen olika magiska ting"!;)
Min pappa berättade att vid min födsel så "tittade jag med nyfika ögon på världen".
Det "ligger så sjukt" mycket i den där beskrivningen.
Det är bara så jag, på "gott och ont".

Jag är en "kreativ" person med mycket tankar, idéer och drömmar. Det går liksom inte att komma bort från.

Jag sysslar med musik, körar, skriver egna låtar, älskar teater och att gå från tanke, idé och till verkstad.
Är det något jag avskyr och har svårt för så är det personer som bara ser hinder och att det bara är "prat och lite verkstad".
För mig får det gärna ske direkt om inte redan igår, skämt åsido.

Att skryta om saker är heller inte min grej, men att dela med sig av sådant andra inte vet eller kan har jag inga problem med.
Varför ska man ha det? Om inte personer då får svårt med mig, det må hända^^
Det är en annan historia....

Jag har börjat tänka mer och mer på att jag är den jag är, gillar någon inte mig så är det deras förlust och inte min. Jag säger som "Grynet"- Ta ingen skit! Det är så sant som det är sagt.

Det är så vackert när årets eller vinterns första snö kommer. Det tråkiga är att man lätt blir förkyld och får olika virus.
Jag och prinsen min har varit förkylda i snart två veckor, och hostan sitter i. Det verkar vara något som går såhär års tyvärr, man får se till att knapra lite vitaminus^^

Att skratta mycket och att visa någon uppskattning betyder så mycket. En liten gest kan för någon vara lika stort och meningsfullt som formen utav en "ballong". En person som inte ens säger tack utan tittar sig runt, är för mig inte värd ett "korvöre" som vi från Värmland brukar säga, så är det som Anders Bagge säger upprepande gånger i Idol 2013.
Efter han tyckt något och står fast vid det så säger han: Så är det bara, så är det.
Kan inte låta bli att märka sådana saker, jag är lite som min mor, granskande och märker ord samt konstiga rörelser och drag mm hos folk hihi man ska ha skoj Oboy!

Jag kan förstå varför Kevin är kvar i idol, men jag gillar det absolut inte. Han sysslar med fotboll och har massa fans, men "truten" ska han hålla stängd, så är det bara^^
Jag tycker inte att Idol ska vara en popularitetstävling, utan en artisttävling!

"Grädden" har kallnat och det har Kevin också även om han är med som etta på Sveriges snyggaste man.
Jag menar herregud, håret ser ut som hö, och tänk när det blir tö^^
En blöt Kevin som ser ut som något katten släpat hem...

Visst han berör folk genom att vara en förebild genom att kombinera två karriärer men vi Alla vet ju att det är fotbollen han vill syssla med först och främst. Det här med hans insats i Idol det är bara att han vill se hur långt han kan gå med "det hans mor och far gett honom".
Tror det är tur att inte jag sitter i juryn haha! Att sjunga falskt och ha fel tonart! Inte ok Kevin!^^
Det kanske skulle funka för honom att sjunga små vaggvisor för barn eller några Disneylåtar men mer än så, no thank you.


Jag läste en artikel i veckan där det stod att man bör införa straff att ha sjuka barn på dagis. Det så kallade VAB -kriget.
Jag håller helt och hållet med om att det är inte okej att ha sjuka barn på dagis.
Det är varken bra för barnet eller för arbetsmiljön. Det sjuka barnet gör att smittan sprids och att andra barn samt personal insjuknar. Föräldrar tar inte det på allvar, visst att ekonomin kan bli knaper men det ska tyvärr inte gå ut över alla andra. Eller vad tycker ni?
Tänk att det måste gå så långt att man måste behöva införa straff för att något som ska ske automatiskt inte sker i dagsläget, det är absurt.

Sedan enligt en ny enkätstudie så visar det sig att en tvåbarnsmamma ofta blir sjukskriven efter andra barnet. Detta sägs vara på grund av att mannen inte hjälper till lika mycket hemma.
Kvinnan och mannen ska båda bidra med hemmasysslor, annars blir säkert kvinnan deprimerad och utarbetad. Att ha två heltidsjobb är inte okej, man måste hinna "andas mellan varven" också.
Jag vet att många män har en bild av att kvinnan ska göra allt och inte klaga, för så var deras morsor på den tiden. Men det var då och idag är idag!^^

I ett utav mina tidigare inlägg så skrev jag att mina hundar hade kräkts. Nu vet jag varför.
Veterinären sade att man måste dela upp måltiderna, och att det får inte gå mer än 12 timmar mellan målen.
Så nu får vovvarna foder fyra gånger om dagen, men i små mängder.
Nu har vi glada och nöjda hundar!:)

Sist men inte minst så måste jag skriva något "skämtsamt men ändå sant" om Jimmie Åkesson:Jimmie Åkesson läser säkerligen Svenska Dagbladet, och inte Aftonbladet för det kan ju vara en afton och ett "blad" som handlar om Barack Obama och det håller nog inte det "svenska måttet".

Efter "tårtattacken" verkade Jimmie väldigt sårbar, eller "bar" och svensk, han tog nog en sup eller två och sade: Skål för Sverige, vårt, nej mitt kära fosterland!
Han vågar sig inte tillbaka till Nytorget, stackars "svenne banan" så skygg och rädd för det "okända"!
Jag skulle hellre kalla det "tårattacken" för Jimmie, och att han ska se det som ett tecken från "Gud" att han har valt fel väg att gå i livet. Så tror jag till och med att hans egen mor hade sett "tårtattacken"...:P

Kan inte sluta skratta när jag ser på SNN News, dom skämtar Alltid om de senaste nyheterna!^^
Nu måste jag sova och upp tidigt imorgon.

Ha en bra vecka! Kram // Betty*
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar