tisdag 17 maj 2011

"Medicin för själen"

Kära läsare!
Om ni vill höra hur vackert " jag sjöng" på antagningsprovet till Södertörns ungdomskör i lördags klicka här:
sv.opera.se/sangfagel/spela/?gender=f&id=1

Jag klarade sångprovet som bestod av olika övningar, samt tonövningar som påvisade att jag Inte är tondöv:) Och att sjunga låten "Ut i vår hage" i sopran 1.

Längtar nu med storm till i höst då kören startar på nytt, samt till resan för konsert i Danmark "Copenhagen" i oktober. Men först ska här njutas till fullo av sommaren såklart!

Att sjunga är något som gör mig glad som en liten sprattlande kyckling, och att man i denna kör även lär sig noter och lite dans moves är ett stort plus tycker jag för mitt utvecklande inom estetiken. Att hela tiden göra samma saker gör mig galen, att få prova på nya saker är inte bara kul utan kan också verka som "medicin för själen".

Tänka sig att jag väntat hela tre år med att börja sjunga igen, har haft Sing Star och Spotify som tillfälliga substitut antar jag så överlever gör man. Men man känner en stor saknad.

Någan annan som drivs utav musik och estetiska ämnen i livet?

 Nästa steg för mig blir att hitta ett stadigare arbete än föga "strö jobb". Vill man så kan man heter det, men det gäller att hitta lite rätt också! Jag har tyvärr varit så bortskämt att alltid haft bra jobb där jag bott tidigare, och sedan jag flyttat hit till Stockholm har jag bara hittat/fått skit jobb trots bra betyg och arbetslivserfarenhet. Så kalla mig petig, kalla mig bortskämd.
Visst jag har haft turen på min sida tidigare men att trots att man har topp betyg mm så är det ändå svårt att få sig ett jobb. Jag ska banne mig ta "handen ur handsken" nu och " röja järnet " !

Hur svårt ska det vara? Hur lång tid ska det ta? Måste man plugga för att komma i arbete?

Jag tycker man ibland inte ska nöja sig med det lilla, för då sitter man fast på en sketen arbetsplats resten av livet och tittar tillbaka på det man kunde gjort/bilvit.
Jag är som en fisk som simmar runt och försöker hitta rätt, jag kanske hamnar åt helvete men då hoppas jag kunna ta därifrån och "simma" vidare.
Men nu får det vara nog, jag vill och behöver jobba som normala människor faktiskt gör! Jag är inte rik, jag har inga sparkonton, jag har ingen högskoleutbildning, but so what?
Plugga vill jag göra sen, inte bli tvingad till att göra nu pga arbetsbristen i samhället.

 Jag behöver ett jobb!

Jakten börjar imorgon på nytt kan man säga, det är så otroligt lätt att man hamnar inom lat sektorn när motivationen ligger på noll pga allt som händer i ens liv. Men nu ska jag ha "huvudet på skaft" igen och ha motivationen på 1000 watt!;D

Måste peppa mig själv nu, skönt o skriva av sig måste jag medge!!

Nog tjattrat om detta, i söndags fyllde lilla Zuki hela 1 år! Han föddes 2010-05-15.
Så här såg han ut när han var liiiten:

















Sedan var vi också på födelsedags fest! Titta vad för godsaker det bjöds på:




Ska även tipsa om en riktigt spännande film vi sett, titta här:


Nu behöver jag min skönhetssömn, för imorgon börjar jag sakta men säkert jobb jakten igen!
Over and out//Rödluvan Betty*

2 kommentarer:

  1. God Morgon Betty! Har just varit ute på morgonpromenad,hoppades faktiskt på att stöta på dig och vovven, då hade jag sluppit skriva en hälsning här! (ler) Skämtar bara, det ena utesluter inte det andra i livet! Skriva hade jag gjort i allafall!
    Ja, det är knasigt det här med arbetssituationen i vårat land, själv jobbar jag ibland 60 timmars veckor!
    Kul för dig, det här med kören! Fast är kören dansande? Moves....kyrkokör???
    Jobbar idag 13 timmars pass, så nu ska jag "fixa" till lite, sedan iväg, ha en fin dag!
    Kram ifrån Oumberlige Peter!

    SvaraRadera
  2. Hallå där Peter! Jag trodde att jag skulle se dig på bussen från Gullmars igår kväll, men icke sa nicke. Blev en busstur i ren svensk tystnad istället!;p jippi! haha.

    Arbetssituationen börjar faktiskt röra på sig för mig nu, brukar lätt bli så för mig att ett tag finns knappt något, sen finns det en hel sjö full. Men bättre är ju det sista alternativet så man överlever!:) Säger inget mer, ska blogga om det sen!
    60- timmars veckor är ju meer än heltid. Funkar det bra tycker du?

    Jag kommer längta till kören hela sommaren, men det går säkert snabbare än vad man tror, det brukar vara så. Ungdomskören har afrikanska inslag, så dans med rörelser finns med. Vi ska inte stå som stela fiskpinnar iaf:)

    A juste, den där fina "kunga stolen" vad kostar en sådan? Såg inget exakt pris där på hemsidan. Skulle vara kul att veta om man skulle få råd längre fram:-)

    Nu ska jag ut med vovven. Men vi hörs o synes!
    Hälsa hexan!:)

    SvaraRadera